Plop! Bye bye goede voornemens…


[STOX Energy Running Socks geven extra steun bij het lopen.]

Het nieuwe jaar vraagt traditioneel om goede voornemens: gezonder eten, minder stress, elke dag SPF 50 smeren, meer water drinken en… twee marathons: Parijs in het voorjaar en New York City in het najaar.

Bij mij liep het uitgerekend 1 januari 2018 al mis —ik die altijd met veel trots loop te verkondigen dat ik nog nooit een blessure heb gehad. Een verkeerde stap en daar ging ik, een ‘plop’ en een stekende pijn in mijn enkel. Ik kon wel janken —van de pijn, maar vooral van “Shit, mijn marathon!”. In een mum van tijd was mijn enkel zo dik als een lichtblauw ei. Het verdict? “Distorsie linkerenkel, partiële ruptuur ATFL”. Met andere woorden, een scheurtje in mijn voorste ligament. Ik zou drie weken out zijn, maar mag wel zwemmen, fietsen, wandelen en, als het lukt, voorzichtig lopen op een vlakke en zachte ondergrond.

Intussen zijn we twee weken en een tiental ijszakjes verder en het lijkt de goede kant op te gaan. Ik ben al drie keer gaan lopen (met flashy CureTape kinesiotape) en voel er bijna niets van. Wat een opluchting! Vanavond mag ik voor het eerst naar de kine, best wel spannend —fingers crossed dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *