January Beet

detox1

Er wordt vaak beweerd dat het drinken van rode bietensap voor het sporten je prestaties aanzienlijk kan verbeteren. Volgens sommige onderzoeken zou je zelfs tot 15 procent beter presteren.

En laat dat nu eens exact zijn wat ik nodig heb! Hoe werkt het dan precies? Volgens sportartsen zorgt het nitraat in bieten voor een lager zuurstofverbruik en een lagere hartslag. Hierdoor hebben je spieren minder energie nodig om hetzelfde werk te kunnen verzetten, met een prestatieverhogend effect tot gevolg.

Op slechts 11 weken van de Paris marathon mag het je dan ook niet verbazen dat ik dat donkerrode goedje regelmatig naar binnen werk. Om optimaal te profiteren drink je best 500ml bietensap zo’n drie uur voor je sportsessie. Sommigen zweren ook bij het “opstapelen” van nitraat, door twee à zes dagen voor een sportwedstrijd elk dag zo’n 500ml bietensap te drinken.

Of het nu effectief prestatieverhogend werkt, gezond is het in ieder geval wel. Bietensap is rijk aan ijzer, vitamine C, mineralen & antioxidanten en het geeft je ‘s ochtends zeker een extra boost.

Kom maar op met die marathon, I’m on beet!

Ingrediënten (voor één sapje van 350ml)
1 biet (medium, in partjes)
½ busseltje koriander
½ gepelde limoen
8 (1×1cm) stukjes gember
1 ½ gepelde appelsienen
4 wortelen (medium)

Bereiding:
Schil de biet, limoen, gember, appelsienen en wortelen. Was de koriander goed.
Doe alle ingrediënten in je juicer en maak er een supersapje van.

Enjoy!

Good to know: vermijd om na het drinken van bietensap je tanden te poetsen, kauwgom te kauwen of mondwater te gebruiken. Hun bacteriedodende bestanddelen verhinderen dat nitraat zich kan omzetten in nitriet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *