Courgetti | Raw Pasta van Courgette

courgetti1

Pasta is superlekker —ik zou het echt elke dag kunnen eten. Maar eerlijk, het wil wel eens zwaar op je maag liggen (meestal door de overdaad aan saus). Gelukkig zijn er een heleboel koolhydraatarme alternatieven zoals spaghetti squash, shirataki noodles, tofu noodles of mijn favoriet: courgetti!

Courgetti zijn een echte rage bij healthy foodies en dat hoeft je niet te verbazen. Ze zijn lekker licht, laag in koolhydraten, voorkomen een opgeblazen gevoel en houden je bloedsuikerspiegel op peil. Daarnaast zitten ze ook nog eens vol vitamine C, eiwitten, vezels, kalium, foliumzuur en vitamine A. De perfecte pasta stand-in dus ;-)

Maar hoe maak je die courgetteslierten nu? Geen paniek! Eén woord: Spirelli. Het ziet er een beetje uit als een grote potloodslijper; je steekt de courgette erin en draait ’em rond als een potlood. Dit is mijn supersimpel receptje —so easy, but so tasteful! Waarom moeilijk doen als makkelijk ook kan?

Ingrediënten
1 courgette
6 trostomaatjes (of kerstomaatjes)
2 el pijnboompitten
1 teentje look
Oliefolie/koksolie
Zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie of kokosolie. Bak gedurende 10 minuutjes. Rooster de pijnboompitten in een droge steelpan.

Was de courgette, creëer de courgetti met de spiralizer en bestrooi met een beetje zout. Verwarm de wok, smelt wat kokosolie en fruit de geplette look. Voeg er de courgetti aan toe en bak kort op een hoog vuur. De courgetti zijn het lekkerst al dente.

Schep de pasta in twee borden en versier met de tomaatjes, de pijnboompitten en besprenkel met olijfolie.

Enjoy!

courgetti2
courgetti3
courgetti6
courgetti4
courgetti5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *