Droogshampoo na een workout

dryshampoo3

Feit: niet iedereen wast zijn haar elke dag —ik ook niet. Voor iemand die bijna elke dag sport is dat niet altijd even simpel. Want eerlijk, “Ik wil na elke workout mijn haar wassen, brushen en stylen“, said no one ever. Maar zweterig en ontembaar haar is nu ook niet meteen een optie, toch? *Tromgeroffel*: droogshampoo!

Verwijder je haarelastiekje ASAP
Met je volle haardos pronken tijdens het sporten is prachtig, maar praktisch is het allerminst. Een staart of messy bun houden niet alleen je haren uit je gezicht, het zorgt er ook voor dat het zweet niet in de puntjes gaat zitten. Eén grote MAAR: haal dat ding er onmiddellijk uit na je workout. Anders klit het samen bij het drogen en blijf je achter met een vervelende kink in je haar. Speaking of: ik gebruik bij het sporten altijd invisibobble. Het beschermt je haar tegen kinks en gespleten puntjes én – mirakel – het blijft perfect zitten tijdens het lopen.

invisibobble

Start met droog haar
Spray je droogshampoo op nat haar, dan zal het zich aan het vocht hechten in plaats van aan de oliën. Resultaat: een klittenboel die alleen nog met een douche kan worden ontward. Laat je haar eerst drogen —of gebruik de haardroger als je gehaast bent. Of nog handiger: spray het op je haar voor het slapengaan en je staat op met een frisse en volumineuze haardos!

Borstel goed
Er zijn intussen al heel wat droogshampoo’s op de markt die beloven geen wit residu achter te laten op je haar —vooral bij brunettes een doffe ellende (pun intended). Uitborstelen en nog eens uitborstelen is dus de boodschap.

Wat is jouw post-run haargeheim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *