Almond Chia Pudding

chiapudding1

Chia pudding is —weeral — één van mijn favoriete go-to ontbijtjes. Chiazaden hebben heel wat goede eigenschappen. Zo bevatten ze alfa-linoleenzuur, een vorm van omega 3 die we zelf niet kunnen aanmaken, en zitten ze boordevol vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten —perfect voor een licht en toch verzadigd gevoel.

En het leuke is dat je ze aan zowat alles kan toevoegen: gebakjes, smoothies, yoghurt, ontbijtgranen, fruit & salades. Maar wat zelfs nog leuker is: deze zwart-witte zaadjes kunnen wel tot 10 keer hun gewicht in vocht absorberen. En daar begint de echte magie…

Eerder deze week heb ik er twee als ontbijt gegeten. Gewoon, omdat het kan! En ook een beetje omdat ik het superdruk heb en dan komt een ontbijtje dat de vorige dag bereid is meer dan van pas. Deze pudding met amandelmelk heeft meer weg van een romig dessert dan van een typisch ontbijt. Maar daar heeft niemand een probleem mee, toch?

Ingrediënten
240ml amandelmelk (of soja- of cashewmelk)
40g chiazaden
1/8 tl vanille-extract
1 el honing (of ahornsiroop)
een snuifje kaneel

Bereiding
Mix de chiazaden, (warme) amandelmelk, honing & vanille. Roer goed, dek af en zet enkele uren of een ganse nacht in de koelkast. Versier met je favoriete fruit of noten (zoals granaatappel, gojibessen & geroosterde amandelen).

chiapudding2
chiapudding3
chiapudding4
chiapudding5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *