S.O.S. Blauwe Teennagels

blacknails

De blauwe teennagel, een bekend probleem bij lopers van alle afstanden. Ik had twee blauwe dikke teennagels vorige zomer en geloof me: niet grappig. Zeker niet bij sandaaltjesweer ;-)

Maar hoe ontstaat dat nu eigenlijk? De meest voorkomende oorzaak is te kleine loopschoenen. Al kunnen ze ook gewoon opduiken bij lange duurlopen of een (halve) marathon, wanneer er steeds opnieuw en opnieuw gedrukt wordt op één of meerdere tenen.

Hoe kan je dit nu voorkomen? Regel n°1: koop loopschoenen in de juiste maat. Je voeten zwellen op tijdens je workout, dus je loopschoenen gaan groter moeten zijn dan je andere schoenen. Heb je bijvoorbeeld een maat 38, dan heb je waarschijnlijk een 38,5-39 nodig —alles is afhankelijk van het merk (in mijn Asics GelNimbus19 heb ik zelfs een 39,5), hoe hard je voeten opzwellen en de weersomstandigheden. Je loopschoen voelt misschien niet te klein wanneer je hem past maar believe me , je voeten hebben die extra ruimte hard nodig. Dat geldt niet alleen in de lengte, zeker ook in de breedte. Bij elke stap duw je je af op je voorvoet en gaan je tenen uit elkaar. Zelfs als je voet maar een beetje te dicht bij de rand zit, zullen je tenen het steeds benauwder krijgen met blauwe of zelfs loslatende nagels tot gevolg. HELP!

Kies de juiste kleur
Als je nu toch opgescheept zit met blauwe teennagels, dan zit er maar één ding op: lakken! Rode tinten zijn off-limits —tenzij je natuurlijk wil gaan voor die unieke paarse glow (ahum). Ook te lichte kleurtjes zijn niet meteen geschikt (onvoldoende dekking). Wat werkt dan wel? Diep paars, donkergrijs, donkerblauw (uiteraard) en zwart.

Hieronder enkele geteste én goedgekeurde kleurtjes (yay!):
OPI What’s The Hatter With You?
OPI Nein! Nein! Nein! Ok Fine!
OPI Lincoln Park After Dark
Essie Wicked
Essie Licorice
Essie After School Boy Blazer

Wat zijn jouw tips voor “happy runner feet”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *