Foodie Friday: Berry Overnight Oats

berry-overnightoats

Als het op havermout aankomt, was ik eigenlijk altijd eerder traditioneel: melk en havermout, 2 minuten in de microgolfoven, een lepel bruine suiker erover en klaar. Omdat mijn ontbijt zondagochtend (Yay, it’s race day!) sowieso zal bestaan uit overnight oats, geef ik jullie graag nog eens een receptje mee. Overnight oats zijn dé lifehack voor wie moeilijk uit bed kan en voor wie ‘s ochtend elke minuut telt.

Voor wie niet weet wat overnight oats zijn: het is havermout, die je de dag ervoor al laat weken, bijvoorbeeld in amandelmelk (& yoghurt). Je gooit alles bij elkaar, laat het een nachtje in de koelkast staan en de volgende dag ben je meteen ready to go! Voor een lange duurloop of wedstrijd vind ik het bovendien de perfecte fuel. De havermout vult goed en de yoghurt zit barstensvol gezonde probiotica en calcium. Ik heb al heel wat varianten uitgetest (zoals deze, ook een topper), maar de sweet & sour versie van vandaag is mijn go-to recept.

Ingrediënten
Havermout
60ml magere melk (of soya-, amandelmelk)
50g havermout
100g Alpro Mild & Creamy Natural (of Alpro Go On met extra proteïne)
een beetje amandelschilfers

Topping
Bosbessen
Frambozen
Muesli
Gedroogde cranberries
Esdoornsiroop
Geraspte kokos

Bereiding
Neem een glazen (confituur)pot of mason jar en mix alle ingrediënten erin. Doe het deksel erop en zet in de koelkast (gedurende 3 uur of een ganse nacht). Wake up, top it & enjoy! :-)

Wat is jouw favoriete power breakfast?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *