Foodie Friday: Homemade Lemonade

lemonade1b

Het weekend staat voor de deur en boy, belooft dat weer heerlijk zomers te worden. Hydrateren, hydrateren is dus de boodschap. En eerlijk, wat is er dan verfrissender dan een ijskoud glas Homemade Lemonade? —Nee, een pintje is hier even geen mogelijk antwoord ;-)

Huisgemaakte limonade is zoveel gezonder dan de prefab variant en ik ben echt helemaal fan van de frisse zurig-zoete smaak —of het nu de klassieke versie is, eentje met kruiden of bloemen*, een pittig exemplaar met bruiswater of een ‘grown up’ versie met vodka of gin. Hieronder mijn secrets voor de perfecte limonade. Ruik jij de zomer ook al?

Ingrediënten
CLASSIC LEMONADE (5-6 servings)
250ml vers geperst citroensap
500ml suikersiroop
750ml water
ijs

SUIKERSIROOP
200g kristalsuiker
500ml water

Bereiding
1. Meng 500ml water en 200g suiker in een pot. Kook op een medium vuur en roer tot de suiker opgelost is. Eens opgelost, kan je er kruiden of bloemen aan toevoegen. Die laat je trekken tot het mengsel afgekoeld is.
2. Pers het sap van 5-6 citroenen —je hebt zo’n 250ml citroensap nodig. Ik hou wel van een beetje pulp in m’n limonade, dus ik zeef het sap en voeg er achteraf een beetje pulp aan toe.
3. Mix het citroensap, de suikersiroop en het water in een grote kan.
4. Maak je fruitlimonade, dan heb je nog zo’n 150-200g fruitpuree nodig. Je kan de hoeveelheid suiker dan aanpassen aan de zoetheid van het fruit.
5. Serveer met veel ijs en versier met een schijfje citroen (of ander fruit) en kruiden. (Heb je deze prachtige bloemenijsblokjes gezien?)

Ben jij ook verzot op homemade lemonade? Wat zijn jouw favoriete smaken.

*Mijn favoriete smaken zijn: Pêche-Rosemarijn, Bosbessen-Lavendel, Mango-Munt, Ananas-Koriander (mét jalapeño), Aardbei-Basilicum en Komkommer-Meloen

lemonade2
lemonade3
lemonade4
[Classic Lemonade]

lemonade5

lemonade6
lemonade7
[Aarbei-Basilicum]

lemonade8
lemonade9
[Mango-Munt]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *