We ♥️ plogging!

Of je nu naar buiten gaat om de hond uit te laten of een stukje te lopen… je kan dat “blokje om” gemakkelijk omvormen tot een feel good, guilt-free en karmaproof eco-activiteit: plogging. En geloof me, zo wordt zwerfvuil rapen echt leuk.

In Zweden is het de laatste nieuwe fitnesstrend —niet verbazend, want Scandinaviërs zijn echte trendsetters. Plogging komt van het Zweedse “plogga”, wat een samentrekking is van ‘jogging’ (joggen) en ‘plocka’ (verzamelen). Met andere woorden, afval rapen tijdens het hardlopen. Deze workout is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor het milieu: best of both worlds dus! Via de hashtag #plogging vind je op Instagram heel wat enthousiaste ploggers van over de hele wereld die hun routes, vangst én afgetrainde lijf showen. Zin om twee goede voornemens in één keer af te vinken? Dan heb ik voor alle Mechelaars alvast goed nieuws, want plogging komt naar Mechelen!

#2800love
Zwerfvuil is overal, ook in Mechelen. En het ergste is, het blijft ook overal. Zo heeft een sigarettenpeuk een afbraaktijd van 2 tot 12 jaar —en een plastic flesje doet er zelfs oneindig lang over. Volgens Vlaanderen.be belanden elk jaar duizenden tonnen huishoudelijk restafval op onze Vlaamse straten. De opruim van al dat zwerfvuil kost meer dan 60 miljoen euro per jaar, maar het is vooral rampzalig voor onze natuur.

Dat moet en kan anders! Daarom sla ik samen met sportieve Manemaker Filip Coenen en personal trainer & loopcoach Michel Claessens de handen in elkaar om plogging op de kaart te zetten in Mechelen. Want zeg nu zelf: Mechelen kan met de “Beste Burgemeester van de Wereld” toch niet achterblijven? Daarom willen we de Mechelaars bewust maken van het probleem door deze zomer elke zondag een uurtje te gaan ploggen. Zo wordt Mechelen een échte stad om te zoenen ;-)

Overtuigd?
Check de data en locaties op Facebook en zet je op aanwezig. Zo kunnen we meteen inschatten hoeveel vuilniszakken en handschoenen we moeten voorzien. Ben je echt helemaal crazy overtuigd, neem dan contact op met Plogging Mechelen. En wie weet ben jij binnenkort één van onze PC’s (Plogging Captains)!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *