10 dingen waar ik als loper niet zonder kan

Als loper zijn er een aantal dingen ontzettend belangrijk in mijn leven (geworden). Dingen waar heel wat anderen het belang niet altijd zo van inzien —en om eerlijk te zijn, ik vroeger ook niet. Daarom een lijstje waar ik als ‘runner’ ABSOLUUT niet meer zonder kan. Natuurlijk met een kleine knipoog… ;-)

Koffie
Het is niet dat ik zo moe ben, maar cafeïne geeft mijn trainingen zeker en vast een boost. Onderzoek toonde ook aan dat koffie drinken voor een training de spierpijn erna reduceert. Kom maar op met die kop koffie!

Heel veel sportkleding
Als je twee keer per dag sport en niet elke dag de wasmachine aan wil zetten, zal je een iets uitgebreidere sportcollectie moeten hebben dan de meeste mensen. Elk excuus om te shoppen nemen we met beide handen aan, toch?

Zonnecrème
Sinds ik fanatiek loop, ben ik veel meer buiten dan vroeger —mja, ik ben niet altijd zo’n outdoorsie. Leuke bijkomstigheid is dat mijn vitamine D level de hoogte in geschoten is (ook in de winter). De test van enkele weken geleden gaf zelfs 125 aan en dat is best wel hoog. Heerlijk natuurlijk, maar als ik de veroudering en pigmentvlekjes wil tegengaan, is SPF 50 een echte must (en ja, ook dat in de winter)!

Muziek
Niet alleen voor mijn lange duurlopen en de krachttrainingen, maar ook om ‘s ochtends wakker te worden of onderweg in de auto mee te ‘kwelen’. En sinds ik een Spotify-account heb, is dat alleen nog maar toegenomen. Nu nog die Apple AirPods aanschaffen én hopen dat ze passen in mijn kleine oren ;-)

Kruidvat vochtige washandjes
Huh? Inderdaad! Ideaal voor de momenten dat je even niet kan douchen, maar je je toch niet helemaal fris voelt. Het zijn dus wegwerpwashandjes waarmee je je snel kan opfrissen zonder water. Na een training heb je niet altijd meteen tijd om te douchen, maar je wil natuurlijk niet uren in de wind stinken (zeker in deze hittegolf), dus dan komt dat goed van pas.

Make-up wipes
In het verlengde daarvan, ook handig zijn make-up wipes om na je training snel je gezicht te reinigen. De combinatie make-up, zonnecrème en zweet tijdens trainingen kan je poriën goed verstoppen. Super zijn de doekjes uit van Clinique Fit —zij hebben trouwens nog een heleboel andere leuke workout producten. Daarnaast zijn de wipes van Sephora of Kruidvat ook erg goed (én goedkoper!).

Droogshampoo
Ik sport veel, maar wil niet te vaak mijn haar wassen. Droogshampoo is daarom echt voor mij dé oplossing. Ik kan me geen (loop)wereld meer zonder voorstellen. Als mijn haren iets vettiger worden, spray ik wat droogshampoo erover en het kan weer een dagje extra mee. Je haar elke dag wassen is trouwens niet goed voor je natuurlijke talgproductie en maakt je haar alleen maar sneller vet.

Mijn sporthorloge
Meten is weten! En bij het lopen is het echt wel onmisbaar. Ik loop momenteel met een Apple Watch, waar ik best wel tevreden mee ben, maar wil toch graag overschakelen naar een echt sporthorloge (in plaats van smartwatch). Zo kan ik mijn trainingen nog beter opvolgen en heeft coach Gerben ook een beter idee hoe mijn runs verlopen. Alle hulp is dus zeker welkom!

Alpro Go On
Deze plantaardige variant voor plattekaas is echt zooo lekker dat ik er met gemak 2 à 3 potten per week door jaag! Romig, superdik van structuur en echt onweerstaanbaar met fruit en granola. Echt geen wonder dat het verkozen werd tot “Beste product van het jaar”.

CARBS, CARBS, CARBS
Als je veel traint, heb je ook veel koolhydraten nodig. Doe je dat niet, zal je dat al snel voelen aan die slappe benen en al even slappe prestatie. Eiwitten en vetten zijn belangrijk, maar carbs zijn dat zeker ook.

Wat zijn jouw onmisbare “lopersdingen”? Let me know!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *