Test: Frecious Slowjuice

Zo goed als alle health experts, voedingsconsulenten en dokters zijn het erover eens dat fruit en groenten de basis van gezonde voeding zouden moeten zijn. Evident, zeg je dan, maar het is niet zo makkelijk als het lijkt. Ik doe zelf erg hard m’n best om voldoende fruit en groenten binnen te krijgen —al vanaf het ontbijt — en toch blijft het elke dag opnieuw een uitdaging.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 91% van de Belgen te weinig groenten en fruit eet. Meer bepaald, zo’n 110 gram (of één stuk) per dag en dat is te weinig. Aangeraden wordt zo’n 250 à 300 gram (ofwel ongeveer drie stukken). Fruit is natuurlijk makkelijker dan groenten. Zo is snel on-the-go een appeltje eten een stuk makkelijker dan pakweg een komkommer of broccoli. Maar ook groenten zijn key voor een gezonde levensstijl. Tijdens de zomer kom je met een gezond slaatje al een heel eind, maar met de herfst (en de bijhorende verkoudheden) in aantocht probeer ik mijn groenteporties toch wat op te drijven.

Slowjuicen is dan ook een erg goede manier om de gezonde stoffen van groentjes binnen te krijgen. Ze bevatten weinig suiker en de sappen ervan zijn dus een ander verhaal dan bij fruit. Probleem: vaak start ik heel overtuigend met mijn slow ochtendritueel, maar een paar drukke dagen geef ik het al snel weer op. En dus dacht ik het eens over een andere boeg te gooien, namelijk met de gezonde groentesappen van Frecious. Frecious is een ‘slowjuicery’ die zich met enige trots de maker van “het gezondste sapp van Nederland” noemt. Ik had er al eens over gelezen op enkele Nederlandse blogs en besloot het eens te proberen.

Wat is er dan eigenlijk zo gezond aan dat Frecious groentesap? Dan lees even verder ;-)

— 300 gram groenten en fruit per flesje. YES!
— Het zijn zogenaamde ‘slowjuices’. Dit wil zeggen dat de groenten traag en koud geperst worden, waardoor het sap tjokvol goede stofjes zit.
— De groentesappen zijn diepgevroren en zijn na het juicen tot een jaar te bewaren. Zo kan je al eens een weekje wat minder slowjuicen, om de week erop de draad terug op te pikken.
— De sapjes zijn 100% biologisch en dat is SU-PER!
— Frecious gebruikt steevast 8 ingrediënten of meer per groentesapje.
— Frecious gaat er prat op zoveel mogelijk ongeschilde producten om te juicen. In de schil zitten heel vaak veel voedingsstoffen —mineralen, vitaminen, antioxidanten… noem maar op!
— De sapjes bestaan voor 70-100% uit groenten. Meestal bestaan ‘groentesappen’ grotendeels uit fruitsappen (en daar zit een pak meer suiker in). Maar niet bij Frecious! Ook staat steeds duidelijk op de flesjes vermeld op hoeveel procent aan groenten in welk sapje zit.
— Je kan in grote hoeveelheden bestellen. Gewoon hup de diepvries in en je kan een hele tijd verder!
— Frecious is gluten- en lactosevrij.

Mijn doel is vooral mijn dagelijkse portie groentjes opkrikken. Maar je kan de Frecious sapjes ook gebruiken als detox —zo kan je op 3, 5 of 7 dagen je organen een handje helpen, zodat ze even wat minder hard moeten werken. Het ontdooien is trouwens supermakkelijk. Een juice ontdooit in 24 uur in de koelkast. Ik maak er een gewoonte van om ‘s ochtends een flesje uit de vriezer te halen en in de koelkast te zetten. De volgende ochtend is het flesje ontdooid en kan ik het meteen opdrinken. Dat herinnert je er ook weer aan een nieuw flesjes uit de vriezer te nemen. True: het ene sapje gaat al wat vlotter binnen dan het andere, maar dat is waarschijnlijk wel typisch aan groentesappen. Vooral de 100% groentesappen en elixers zijn best stevig. Al maakt de gedachte aan al die vitamientjes en mineralen het helemaal goed, toch?

Heb jij je al gewaagd aan ‘slowjuicen’? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

Liefs,
Nele xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *