Foodie Friday: Gegrilde Nectarine Prosciutto Caprese Salade

De temperaturen waren afgelopen weken echt superwarm en dan zeg ik liever nee tegen warme maaltijden. Welkom frisse slaatjes! Een van mijn favorietjes was zeker deze met gegrilde nectarines. Om zo te verorberen (zoals ik) of als bijgerechtje voor de barbecue. Zeker en vast een winner!

Ik hou van fruit in salades. Het is wat mij betreft de perfecte manier om wat meer smaak te geven en bovendien krijg je ook nog eens extra vitamientjes binnen. Bring it on! Ok, ik moet wel iets bekennen… Ben ik de enige die altijd twijfelt over welke nu de perzikken en welke de nectarinen zijn? Just in case, het zijn beide steenvruchten en rood-geel van kleur, maar nectarines hebben een gladde schil zonder ‘pluisjes’.

Maar goed, nectarines zijn supergezond! Ze bevatten heel wat vitamine C (goed voor je huid, yay!), antioxidanten (zelfs evenveel dan bosbessen) en een heleboel mineralen zoals kalium, ijzer en zink. En het leuke is, ze zijn echt keilekker gegrild en geven een heerlijke zoete toets aan je gerechten. Dit slaatje is een variant op de beroemde Caprese, dus met mozzarella. Mozzarella bevat weinig lactose en wordt over het algemeen dan ook goed verdragen door mensen die lactose-intolerant of -gevoelig zijn. Bovendien geeft het je een extra proteïneboost. Win-win dus!

Ingrediënten (2 personen)
2 nectarines, in partjes gesneden
6 sneetjes Prosciutto,
150g mozzarellaballetjes
200g rucola
20g pistachenootjes
muntblaadjes, gesneden
basilicum, gesneden
Olijfolie
Honing
Zout & peper

Bereiding
Ontpit de nectarines en snijd ze in partjes.
Doe wat olijfolie in een pan en stoof of grill te nectarine.
Dresseer de rucola op een bord.
Snijd de munt en basilicum fijn en verdeel over de borden.
Dresseer de stukjes nectarine, mozzarellaballetjes en pistachenootjes erover en drizzle met wat olijfolie en honing.
Breng op smaak met peper en zout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *