Run: Brussels Color Run 2018

De Color Run stond al langer op m’n bucket list en afgelopen weekend kon ik die eindelijk afvinken. Het wordt ook wel “The happiest 5K on the planet” genoemd en dat is echt geen understatement. Vrolijke gezichten, jong en oud, grappige hoofddeksels, tutu’s, flashy zonnebrillen, kniekousen… hoe gekker en opvallender, hoe beter!

Samen met mede-NN Running Club ambassadors Carolien, Aurelie en Andy stond ik 2 september aan de start van de Color Run Brussels. Het event vond plaats op de site van Tour & Taxis die speciaal voor de gelegenheid in knallende kleuren was omgetoverd. Het leek wel een festival compleet met podium, food trucks, Color Run merchandising, kleurrijke ballonnen en reuze-unicorns. Niet meteen wat je verwacht van een loopwedstrijd. Al is het dat ook niet helemaal —je tijd wordt niet gemeten, dus het is een echte fun run.

Ook de start verloopt net dat beetje anders dan bij een ‘normale’ wedstrijd. De run begon officieel om 15u en de start vormde één grote witte massa. Elke 5 minuten werd een groep van zo’n 100 lopers op het parcours losgelaten, terwijl luide muziek door de boxen blies en DJ’s de mensen oppepten voor de start. And we’re off! Elke kilometer werd je verrast door color bursts —eerst blauw, dan oranje, groen en roos en ten slotte geel. De 5k vloog voorbij, net als het veelvuldige kleurpoeder.


Aan de finish zagen we er uit als een wandelend kleurboek*. En natuurlijk kregen we een magische unicorn-medaille —alleen daarvoor doe je het al ;-) Nadien leek het wel één grote sober rave —muziek, uitzinnige mensen en (hoe kan het ook anders) nog meer kleurpoeder. In de NN Lounge werden we verwend met een drankje (yay for bubbles!) en een heerlijke barbecue. Dikke merci dus ook aan NN voor de invite! Wil je de sfeer alvast opsnuiven, bekijk hier de NN aftermovie van de Color Run.

Wil je ook graag eens deelnemen aan één van de NN events? Kijk dan zeker eens op de website van de NN Running Club. Je vindt er een lijst van alle sportevents waaraan NN Running Club deelneemt.

Liefs,
Nele xx

*No worries trouwens voor dat kleurpoeder. Er werden al eens “horror-color-verhalen” gepost (zoals de Crazy Colorrun in Leeuwarden), waarbij de deelnemers de kleur niet meer uit hun haar kregen. Dat was bij ons niet het geval. ‘s Avonds ging alles er heel makkelijk en netjes af in de douche ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *