Herfstige loopoutfits

Gisteren was dé dag… ik ging voor het eerst in vijf weken weer echt ECHT lopen. Voorlopig met het loopschema dat vorig jaar na mijn conditietest door Energy Lab werd opgesteld. Kwestie van een houvast te hebben —anders kan elke dag, of niet; kort, lang of helemaal niet… Je begrijpt me wel denk ik ;-) De eerste training van 40 minuten voelde alvast heel vertrouwd. Alleen, de temperaturen waren ineens heel wat minder vertrouwd. Daarom deel ik graag mijn favoriete (herfst)loopkledij (en -schoenen) van dit moment.

Mijn favoriete shorts zijn de Dri-Fit running shorts (links) van Nike. Deze droeg ik afgelopen jaar vaak met wedstrijden en tijdens resistance training. Ze zijn vrij ‘sexy’ en er waren momenten ik soms dacht “Zie je nu niet net wat te veel?”, maar ze zitten echt heerlijk en ze ook superhandig met verschillende opbergvakjes. Eén nadeel: je kan ze intussen nergens meer vinden. Daarom heb ik me afgelopen zomer een losser loopshortje (rechts) van Nike aangeschaft.

Ik loop eigenlijk bijna het hele jaar door met blote benen. Enkel de periode dat het echt te fris wordt (-8°) ruil ik mijn shorts in voor een legging. Bovenaan heb ik het wel veel sneller koud en een windjack is dan echt wel nodig. Deze van Nike is niet te warm en laat je lichaam nog ademen, zodat je niet overmatig begint te transpireren.

De Epic Lux Legging (opnieuw van Nike) is mijn favoriete looplegging. De reflecterende strips zorgen ervoor dat je zichtbaar bent in het donker en heb het gevoel dat deze ook een beetje als compressie werken. Ideaal, zeker omdat ik dan mijn STOX Energy Socks niet kan dagen.

Als je heel wat kilometers loopt, zijn goede sokken echt geen overbodige luxe. Een paar dat je voeten laat ademen en de kans op blaren vermindert. Ik heb de hele zomer geen enkele keer last gehad van blaren en ik trainde toch best wel wat. Deze sokken van Nike zijn op dit moment mijn favoriet. Ze zijn niet zo goedkoop, maar mijn voeten zijn me alvast dankbaar ;-)

Afgelopen maanden liep ik op de Asics Gel-Nimbus 19. Was en ben ik enorm tevreden over, maar heb me toch weer laten verleiden door Nike Zoom Fly. Eliud Kipchoge liep er zijn “Breaking 2” op, dus als ik al een fractie sneller wordt door deze helderblauwe exemplaren ben ik al tevreden. Hoog tijd om ze eens een kans te geven!

Kleine tip voor de Nike fans onder jullie: in de Nike Store in Maasmechelen Village shop je al je favoriete (loop)items aan outletprijs. En tijdens de solden komt daar nog eens een fikse korting bovenop. Guilt-free shoppen FTW! ;-)

Welk item vind jij helemaal run-tastic? Wat zijn jouw favorieten?

Liefs,
Nele xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *