Healthy Hotspot: Noen

Omdat ik als zelfverklaarde foodie altijd mijn neus volg naar gezonde en unieke eetplekjes in the city (of in het groen), leek het me evident om een nieuw topic op de blog te lanceren: Healthy Hotspot! Als eerste in de rij (niet zomaar) eentje uit mijn thuisstad Mechelen: Noen.

Noen is de perfecte plek voor een ‘cosy afternoen’. Deze originele ontbijt- en lunchbar op de rustige Leermarkt werd zo’n 4 jaar geleden geopend door Bart & Jolijn, de bezielers achter ‘Eiskreem’, en intussen is het een echte vaste waarde in de Dijlestad geworden. Op de kaart? Alleen maar zelfbereide en eerlijke maaltijden, die niet ‘uit een pakje’ komen —think toast guacamole + spiegelei, notenbrood, een hartverwarmend soepje, yoghurt granola + fruit en heerlijke zelfgemaakte limonade en thee. Natuurlijk mag hun eigen ijs ook niet ontbreken. Met smaken zoals vijgen met tijm, popcorn of passievrucht met witte chocolade word je instant happy.


© Noen.

Alles op de kaart deed m’n buikje al rommelen van de honger, maar uiteindelijk ging ik voor de toast guacamole met spiegeleitje (duh!), een citroenmuntlimonaat en eiskreem ‘caramel fleur de sel’ on-the-go. Ik blijf niet te lang zitten, want er wacht me een gevulde vrijdagnamiddag. En m’n buikje is alvast ook goed gevuld ;-)

Maar Noen is niet alleen voor foodies, het is ook het gedroomde interieur voor design freaks. En het leuke is, is dat je er bijna elk meubel- of decoratiestuk kan kopen. Van de schragen van Masters&Masters tot de lampen van Orikomi of de vele plantjes die her en der omhoog hangen. Snuisteren kan je bij Noen zelf uiteraard of in de webshop.

Geef je ogen alvast de kost! :-)

Liefs,
Nele xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *