Foodie Friday: Eggs Benedict met gerookte zalm & avocado

Yay, it’s Friday! In het weekend durf ik al eens uitgebreider ontbijten of brunchen. Deze Eggs Benedict met gerookte zalm en avocado maakte ik enkele weken geleden in een ingeving en ze hebben me zo gesmaakt dat ik ze toch even wilde delen. De traditionele Eggs Benedict “op z’n Amerikaans” bewaar ik meestal voor wanneer ik buitenshuis ga ontbijten. Maar waarom ook niet ze gewoon eens thuis maken en er nog wat creatief mee zijn ook?

Romige avocado, gerookte zalm, Hollandaisesaus en gepocheerde eitjes op een toasted English muffin. Hemels, als je het mij vraagt! Je kan in plaats van zalm ook bacon gebruiken (mijn tweede favoriet). Of ham of wat gewokte spinazie. Net waar je zin in hebt! Ik heb de Eggs Benedict nu op een bagel geserveerd (want geen muffins in huis), maar een ander broodje kan natuurlijk ook.

Ingrediënten (voor 4 personen)
De toast
8 eieren
4 bagels/muffins
2 avocado’s
300g gerookte zalm
bieslook

De Hollandaisesaus (uit de blender)
3 grote eidooiers
Een scheutje citroensap
200g roomboter
Peper & zout

Bereiding
Laat de roomboter smelten in een pannetje. Schep het witte gedeelte er voorzichtig van af, wat overblijft is geklaarde boter.
Doe de eidooiers met een scheutje citroensap en peper & zout in de blender. Zet de blender aan en klop de eieren luchtig en vol. Voeg nu beetje bij beetje de geklaarde boter bij de eieren, terwijl je de blender laat draaien. Blijf mixen tot er een romige saus ontstaat.

Pocheer de eieren in 3 minuten (per stuk) gaar in water met zout en een scheutje azijn.

Snijd de bagels doormidden en beleg iedere helft met wat avocado en gerookte zalm. Leg op iedere bagel een gepocheerd eitje. Verdeel over elk eitje een lepel Hollandaisesaus en serveer meteen.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *