Healthy Hotspot: COUP.

Onze Dijlestad mag dan wel klein zijn, het is de gedroomde plek voor foodies. Je hebt het eigenlijk voor het uitkiezen als je lekker wil lunchen in Mechelen. En met COUP. Foodbar hebben we er sinds mei nog een hartverwarmend adresje bij met verse soepen, salades en boterhammen. Hoog tijd dus om het eens uit te testen samen met vriendin Sylva die, ondanks het warme herfstweer, zin had in een soepje ;-)


Eigenaars Tom en Rune zijn niet aan hun proefstuk toe. Met Coup de Soup hebben ze al twee zaken in Leuven en een pop-up in Hasselt. Bij Coup staan er je elke dag vier soepen op het menu, maar je kan er ook een frisse salade of een belegde boterham bestellen. Afhankelijk van je soephonger(tje) kan je kiezen uit drie verschillende maten met bruin brood & boter. Een leuk extraatje: ze zijn dagvers, huisgemaakt, glutenvrij én 100% organic. Sylva en ik installeerden ons op het terras —kwestie van nog wat vitamine D op te slaan — en kozen een ‘tomatensoep met balletjes’ en een ‘pompoen en courgettesoep met geitenkaas’.

Lekker was ze alvast, onze soep. En geserveerd in zo’n trendy kommetjes is het weer helemaal hip! Het nodigt zonder twijfel uit, een gezellig babbeltje boven een dampende kom verse soep. COUP. is dan ook de place-to-be als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke, snelle én gezonde lunch. Voor de soepliefhebbers die geen tijd hebben om te blijven plakken is take-away of delivery (voor bedrijven) ook mogelijk. Het menu wordt trouwens elke week aangepast, dus de soeppot schaft niet elke week hetzelfde ;-)

Heb jij ook al zin gekregen in een kommetje soep? De herfst lonkt eindelijk om de hoek…

Liefs,
Nele xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *