Review: BeatsX by Dre

Als die-hard Apple fan had ik m’n ogen al maanden op de AirPods. Tot nu toe liep ik altijd met de Apple In-Ear headphones, maar had last van de eeuwige struggle met de draadjes. Het zou niet de eerste keer keer zijn dat ik ze in volle training — of erger — race uit m’n oor trok. Hoog tijd dus voor iets draadloos en die AirPods zijn wel héél fashionable.

Maar m’n enthousiasme werd al snel de kop in gedrukt. Ik heb namelijk kleine oren en de AirPods blijven gewoon niet zitten. Meer nog, ik moet ze echt in m’n oor draaien opdat het past. Bij deze een persoonlijke boodschap aan Apple: “Maak verschillende maten, niet iedereen heeft grote oren!” ;-) Dan maar iets anders. Aangezien ik graag in-ears heb, raadden ze me in de Apple Store de BeatsX by Dre aan.

De BeatsX by Dre zijn superlicht, zweetbestendig, spatwaterdicht (maar niet volledig waterproof) en draag je om je nek. Je verbindt ze gemakkelijk met je smartphone door middel van bluetooth. Tijdens het lopen heb je dus geen last van de draadjes van je oortjes. Heb je een iPhone, iPad, Apple Watch of Mac, dan maken de dopjes daar automatisch verbinding mee. Met de toetsjes kan je het geluid harder en zachter zetten, van nummer wisselen en handsfree telefoontjes aannemen. De Flex-Form-kabel kan makkelijk worden opgerold en de magneetjes in de dopjes zorgen er dan weer voor dat de kabel minder snel in de knoop geraakt. Is de batterij leeg, maar wil je toch muziek luisteren? Dankzij Fast Fuel hoef je de dopjes maar 5 minuten op te laden om 2 uur lang te luisteren.

Wat krijg je er allemaal bij?
Draadloze oortjes
USB-laadkabel
Set ooradapters (S, M, L)
2 sets oorvleugeltjes
Opberghoesje

Wat vind ik van de BeatsX by Dre?
Deze earsbuds zijn niet wireless wireless, maar eerder neckbuds. De oortjes blijven goed in m’n oor zitten tijdens het sporten en het geluid is fantastisch. Toch blijf je de geluiden om je heen nog horen, wat echt wel nodig is als je (deels) sport op de openbare weg. Klinkt als muziek in de oren, niet? Voor je meteen naar de winkel spurt, er is één (voor mij althans) groot nadeel. Soms blijft de nekband netjes op z’n plek, andere keren moet ik ’em telkens terug goed leggen omdat alles naar één kant wil of de kabel te lang lijkt. Gevolg: een op en neer zwiepende nekband en kabels die tegen je gezicht slaan. Niet meteen een gevecht waar je tijdens een lange duurloop of (halve) marathon op zit te wachten dus… Jammer, maar helaas.

Hebben jullie nog tips voor échte wireless earbuds (en kleine oren)? Laat het weten in een reactie!

Liefs,
Nele xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *