Healthy Hotspot: Foom

In de reeks “Ladies Who Lunch”: Sylva en Nele testen Foom. In deze foodbar onder het alziend oog van de Sint-Romboutstoren kan je terecht voor een ontbijt (tot 11u45 voor de uitslapers), een healthy brunch/lunch, yummy gebak of High Tea op z’n British. Sounds good, right?


Oprichters Annelies en Benjamin zochten en vonden hun ‘meug’ in dit gezellige en zonnige pand aan het Romboutskerkhof. Zowat alles op de kaart is huisgemaakt (en dat geldt trouwens ook voor heel wat stukken in het interieur). Bij Foom kan je genieten van een klassiek ontbijt met eitjes, healthy smoothiebowls, maar ook échte ‘American pancakes’ —denk maple syrup of salted caramel (yum!). Lunchen doe je met hoeveboterhammen, quiches, croques of wraps; allemaal superlekker en met een foom twist. In de namiddag is het ‘London time’. Dan is het tijd voor High Tea, met een rijkelijk assortiment van zoete en hartige lekkernijtjes geserveerd op vintage borden.

Sylva en ik vonden nog een plekje beneden aan het raam —met een beetje geluk, want het was erg druk voor een zonnige donderdagmiddag. We bestelden een ‘hoevebrood met kip, rode pesto, rode ui, spek en parmezaan’ en een ‘croque met geitenkaas, pesto van munt en spinazie, serranoham en een spiegeleitje’. Om af te sluiten een White Chai en Oreo cheesecake met salted caramel (waarbij ‘lekker’ echt wel een understatement is).


Het was de perfecte start van een gezellige woensdagnamiddag en -vooravond. Ik kon alvast geen beter begin van het (verlengd) weekend bedenken ;-)

Liefs,
Nele xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *