Make-up tijdens het sporten: do or don’t?

Er is geen ontkomen aan: na het sporten zie je er vaak niet meer zo ‘charmant’ uit als voor het sporten. Tenminste, als je geen ‘schminkpop’ bent die enkel naar de fitness gaat voor enkele selfies op de loopband. Bezweet, een rood hoofd, lichtjes uitgelopen mascara en een plakkerige/warrige haardos zijn de gevolgen van een keiharde training. Want echte fit girls gaan all the way!

Ik moet bekennen dat ik zelden of nooit het huis uitga zonder make-up. Niet dat je je daar superveel bij moet voorstellen. Ik ben eerder fan van de natural glow —een beetje concealer/foundation, nude oogschaduw, wenkbrauwen, mascara en een streepje lipgloss. Als ik ’s avonds sport, verwijder ik eigenlijk nooit mijn make-up. ’s Ochtends ben ik altijd in dilemma, doe ik wel of geen make-up op? Je verklaart me misschien voor gek, maar als ik in groep ga trainen breng ik toch altijd een beetje mascara aan en werk ik mijn wenkbrauwen bij; zonder zie ik er echt heel plattekes uit. Maar als ik tijdens het weekend lekker alleen ga lopen, dan draag ik helemaal niks. Enkel SPF50.

Maar wat doe je dan best als je er net als ik er verzorgd wil uitzien?

Start fresh
Zorg in ieder geval voor dat je een proper en gehydrateerd gezicht hebt. Ook tijdens het sporten kan je gezicht immers droog aanvoelen. Haal je foundation eraf en breng een luchtige crème aan, zoals de Garnier Skin Naturals BB cream. Een dikke laag foundation of een te rijke dagcrème glijden van je gezicht af en de boel kan gaan plakken of prikken in je ogen.

Less is more
Hou het bij een beetje make-up. In mijn geval is dat mascara op mijn wimpers voor een wakkere blik en lichtjes bijgekleurde wenkbrauwen. Ik kan niet zonder de Benefit “Precisely, My Brow Eyebrow Pencil”. Deze blijft supergoed zitten, zelfs na een te warme of intensieve run.

Bind je haar vast
Mensen die met losse haren trainen, ik snap ze echt niet —of doen ze dat alleen maar voor die selfie? Hoe sexy het ook staat wanneer je haar alle kanten opwappert tijdens het lopen, het kan je huid ook serieus gaan irriteren na een heftige sportsessie. Ik heb vrij kort haar, maar ook die moet in een staartje of miniknotje. In de winter draag ik buiten altijd een haarband om m’n coupe te temmen (en meteen ook warme oren te hebben).

Reinig & hydrateer
Niets is zo heerlijk als een douche na het sporten. Eens je ‘uitgezweet’ bent alles afspoelen en hydrateren geeft je een echte boost. Nadien heb ik altijd heel even het gevoel dat ik de hele wereld aankan. Zoals je eerder al kon lezen, was ik mijn haar niet elke keer. Dan is het droogshampoo to the rescue!

Wat is jouw make-up routine voor het sporten? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!

Liefs,
Nele xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *