Run: 2019 running goals

Afgelopen maand was het oorverdovend stil op de blog. Door de combinatie van de eindejaarsgekte (werk- én feestgewijs) en een griepje, kwam ik niet meteen aan bloggen toe. Ondanks kreeg ik afgelopen weken meermaals vragen over mijn volgende ‘grote’ loopdoel.

Vrienden en trouwe bloglezers weten dat ik op 10 maart mijn derde marathon zal lopen in Barcelona. Maar omdat het nieuwe jaar net begonnen is, leek het me het uitgelezen moment om ook hier mijn doelen eens op een rijtje te zetten. En believe me: na dat gigantische ***jaar, ga ik echt mijn uiterste best doen om die doelen waar te maken. Ik heb er alvast superveel zin in!

10K in minder dan 50 minuten
Ok, dit lijkt misschien niet bijster spectaculair. Maar ik ben eerder een duurloper en vind mezelf dan ook niet zo snel, zeker niet op vrij korte afstanden. Vorig jaar was mijn PR 52:53, dus die 50 minuten-grens begint in de buurt te komen. En gezien ik me afgelopen september niet echt fit voelde, lijken die 3 minuten me best haalbaar. Mijn due date is Dwars door Mechelen 2019 (opnieuw in september), dus ik heb nog even tijd om een versnelling hoger te schakelen.

Een halve marathon onder de 1:50
Ik besef ineens dat ik eigenlijk nog nooit een halve marathon gelopen heb ;-) De enige race die in de buurt komt, is de 20k van Brussel. Deze liep ik de laatste keer in 1:59:45. Het klinkt een beetje onmogelijk, dit jaar alleszins, maar met wat extra training en de juiste begeleiding moet het zeker mogelijk zijn.

Eindelijk onder die 4 uur duiken op de marathon
Ik ben blij dat ik in Parijs mijn PR op de marathon heb aangescherpt. Het was niet de 4:10, zoals ik begin vorig jaar hoopte, maar ik ben vastberaden alles uit de kast te halen voor die sub-4. Met de juiste trainings- en wedstrijdomstandigheden moet het lukken. Misschien niet meteen in Barcelona, maar wie weet in het najaar. Wat je al niet kan doen in 365-10 dagen …

Hoe ga ik trainen?
Afgelopen jaar heb ik enorm veel geleerd —ik heb leren luisteren naar mijn lichaam en ondervonden dat een pauze soms ook heel hard nodig is. Met nog 8,5 trainingsweken voor Barcelona, ga ik me vooral focussen op mijn fitheid. Rustig trainen, de conditie terug opbouwen en kijken waar ik strand op 10 maart. Nadien ga ik voor een nieuwe conditietest bij Energy Lab. Op basis van die resultaten wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld, zodat je gerichter kan sporten en makkelijker je persoonlijk doel kan halen. Wist je trouwens dat je via in ruil voor 8.000 NN coins 50% korting krijgt op een conditietest lopen of fietsen bij Energy Lab? Een reden temeer om van deze gezondste community van het land, als je dat nog niet bent natuurlijk ;-)

Ik heb in ieder geval superveel zin in het nieuwe (loop)jaar. Mijn plannen zijn ambitieus, maar hey: “No guts, no glory”! Wat zijn jullie loopdoelen voor 2019?

Liefs,
Nele xx

2 Comments

 • Josefien says:

  Heel leuke plannen! Ik duim voor je dat het lukt!
  Trouwens, een hele leuke halve marathon is die van Brussel, begin oktober. Wat mij betreft de mooiste van ‘t land!
  X

  • Nele says:

   Die halve in Brussel ga ik al zeker op mijn lijstje zetten! ;-) Hoop ook dat het lukt. En indien niet, is er nog een jaar (en nadien nog een en nog een) xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *