Enkele loopregels (die ik steeds maar weer met de voeten treed)

Er staan heel wat basisregels in het befaamde “Gouden loopboek”. Nuttige weetjes die je als loper echt moet weten en liefst ook hanteren. En ja, ik ken ze wel allemaal (of ja, toch veel), maar toch trap ik vaak nog in de val. Keer op keer…

1. Blijven lopen met een blaar
Een blaar, daar gaan we ons toch niet door laten tegenhouden? Pijn verbijten en doorlopen! En de volgende dag denk je, plakkertje erop en hup. Wat je vergeet, is dat je onbewust die blaar wat probeert te ontzien. Logisch, want het doet pijn. Je zet je voet stap na stap anders neer dan je gewend bent en voor je het weet: een overbelaste spier of pees. Been there, done that, won’t do it again (hopelijk).

2. Te lang wachten met drinken na een training
Tijdens een training verlies je veel vocht. Vooral in de zomer is dit een probleem —of ja, als je het op tijd aanvult. Ik kan echter gewoon compleet vergeten te drinken na een training, ook al heb ik enorm veel dorst. Hierdoor kunnen de afvalstoffen die je hebt geproduceerd tijdens de training niet afgevoerd worden en is de kans op spierpijn en irritante ongemakken zoals dikke (pijnlijke) kuiten een pak groter.

3. Vet eten voor een training
Ik doe het steeds minder vaak, maar het gebeurt me nog wel eens. Ik loop enorm goed op vezels, yoghurt, noten en dat soort ‘lichte’ dingen. Een zwaar avondmaal bevalt me meestal heel erg slecht als er nog een avondloopje op het programma staat. Ik heb altijd spijt als ik mezelf weer eens heb laten gaan. Het dodelijkst: frietjes van de frituur. Al een geluk dat ik dat echt maar zelden eet (hoe lekker ook).

4. Te snel te veel kilometers willen maken met nieuwe loopschoenen
Elke fashionista weet dat het geen goed idee is om te gaan shoppen met gloednieuwe pumps. Zo is het ook geen goed idee om meteen die lange duurloop af te werken met die shiny nieuwe loopschoenen, hoe graag je het ook zou willen. Net zoals elke andere schoen, moeten loopschoenen wat ingelopen worden. Kwestie van aan te voelen hoe ze zitten, hoe anders ze zijn van je andere loopschoenen en om je voeten te laten wennen. En denk zeker niet te snel dat het wel goed zit, want dan loop je erna net als ik meteen 20(+) kilometer. Vragen om problemen, eerlijk.

5. Te korte of te lange nagels
Ik leer het nooit. Zelfs niet voor een (voor mij) belangrijke wedstrijd als de marathon van Parijs. De ene keer zijn mijn nagels net iets te lang en prikken ze in de teen ernaast met een bloedbad tot gevolg. De andere keer heb ik ze te kort geknipt waardoor ze mijn teen niet meer goed kunnen beschermen en ik blaren krijg. Een gulden middenweg heb ik hierin jammer genoeg nog niet gevonden. Alle tips zijn welkom! ;-)

Hoeveel van deze basisregels hebben jullie zelf ook al eens overtreden? Ben benieuwd! :-)

Liefs,
Nele xx

3 Comments

  • Lore says:

    die nagels!! ik vind ook de gepaste lengte niet :D

    • Nele says:

      Echt he! :-) Wat ik vooral vervelend vind, zijn die scherpe hoekjes als je ze niet mooi rond geknipt hebt. Bij het wandelen voel je daar helemaal niets van, maar tijdens een lange run heel erg pijnlijk én bloederig… :/

      • Sonia says:

        Regelmatig een bezoekje brengen aan de pedicure kan een oplossing bieden. Nagels worden op de juiste lengte geknipt en de scherpe hoekjes afgevijld. Nagelriemen worden proper gemaakt en overtollig eelt verwijderd. #BerkiSon #schoonheidszorg #Kontich Momenteel even buiten strijd wegens gebroken schouder, maar hopelijk vanaf april terug present en blij u te helpen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *